Bekeuringen en aanhouding bij controle bedrijventerrein in Middelburg

Op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg zijn donderdag 11 april veertien bekeuringen voor verkeersovertredingen uitgeschreven. Een persoon is aangehouden, omdat hij pepperspray op zak had. De controle werd uitgevoerd door de gemeente, politie, Belastingdienst, Orionis en de Regionale uitvoeringsdienst Zeeland.

Tijdens de controle werden zes bedrijven bezocht. Vijf bedrijven hielden zich niet aan de milieuwetgeving. De Belastingdienst voert bij drie bedrijven nader onderzoek uit. Sinds juni vorig jaar hebben de organisaties vier controles uitgevoerd op het bedrijventerrein in Middelburg. Bij eerdere controles werden onder andere grondstoffen voor de productie van synthetische drugs gevonden. Ook werd al eens een bedrijfspand gesloten.

Bron: Google maps

Aanpakken van ondermijning

Eén van de doelen van de controles is het aanpakken van ondermijning. De gemeente laat in een persbericht weten eerdere controles aangetoond hebben dat strengere handhaving noodzakelijk is. "We willen voorkomen dat Arnestein een slechte naam krijgt. Dat willen we niet voor de ondernemers, maar ook niet voor de rest van Middelburg. Daar heeft iedereen last van", zegt burgemeester Harald Bergmann. De gemeente verwacht dat er komende tijd vaker gecontroleerd wordt op het bedrijventerrein in Middelburg.

 

Bron: Omroep Zeeland

Uitgelicht

Zoeken